fbpx

Veelgestelde vragen

Het Prodimed Programma.

Wat houdt het Prodimed programma in?

Het Prodimed programma is geen traditionele dieetmethode die zich richt op het uiterlijk. Het programma focust zich nadrukkelijk op het tegengaan van gezondheidsklachten als gevolg van problematisch overgewicht. Prodimed pakt het probleem bij de kern aan, volgens een unieke medisch verantwoorde aanpak. Kijk voor uitgebreide informatie op de pagina Het Prodimed Programma.

Kan iedereen het Prodimed programma volgen?

Nee. Voor kinderen in de groei en tijdens zwangerschap is het Prodimed programma niet toegestaan. Voor meer contra-indicaties adviseren wij u een adviesgesprek met één van onze diëtisten in te plannen. Die bekijkt per situatie wat wel of niet mogelijk is.

Hoelang duurt het Prodimed programma?

Het programma kent geen vaste tijdsduur. Het is immers geen standaard programma, maar elke deelnemer krijgt een plan op maat. De duur is dan ook afhankelijk van zaken als gewicht, geslacht, leeftijd, lengte, medicatie, gezondheidsklachten enzovoort. Maar natuurlijk is een globale indicatie wel mogelijk. Tijdens een telefonisch adviesgesprek met de dietist, zal duidelijk worden hoelang het Prodimed programma voor u ongeveer zal duren.

Waar kan ik het Prodimed programma volgen en kopen?

Het Prodimed programma is enkel en alleen online verkrijgbaar, via de aangesloten dietisten van Prodimed. Via de website van Prodimed kunt u een vrijblijvend en kosteloos telefonisch adviesgesprek inplannen met één van onze dietisten. Vervolgens ontvangt u ook toegang tot het online platform MyProdimed, waar u onder andere de producten van Prodimed gemakkelijk online kunt bestellen.

Waarom is Prodimed uniek en onderscheidend?

Prodimed is onderscheidend, doordat het het probleem bij de kern aanpakt. Het geneest het lichaam, dat ziek is door overgewicht. Uniek zijn de speciaal ontwikkelde supplementen die hier een belangrijke rol in spelen. Ze komen voort uit meer dan 20 jaar research & development. Voor meer informatie over de werkwijze en de werking van de supplementen adviseren wij u de pagina Het Prodimed Programma te bekijken.

Begeleiding

Waarom begeleiden enkel diëtisten het Prodimed programma?

Kwaliteit en kennis zijn ontzettend belangrijk voor Prodimed. Een diëtist is de specialist op het gebied van voeding en gedrag, bij ziekte en gezondheid. Elke diëtist bij Prodimed heeft de 4-HBO opleiding Voeding en Dietetiek afgerond.

Waarom is de begeleiding online?

Uit onderzoek is gebleken dat online begeleiding voor veel betere resultaten zorgt. Online begeleiding zal steeds meer gaan toenemen in de toekomst en de nieuwe manier van werken worden. Het is namelijk gemakkelijk, flexibel, snel én voordeliger. En het werkt! Kijk maar hoe snel de samenleving tijdens de Covid-19 pandemie het online werken heeft omarmd. Het is niet meer weg te denken.

Wat houdt online begeleiding in?

Bij Prodimed ontvangt elke cliënt van begin tot einde één-op-één begeleiding door een vaste, persoonlijke diëist. Dus geen callcenter of robot. Het contact verloopt via telefoon, chat, mail of via de handige MyProdimed applicatie. Daarnaast kan men onbeperkt gebruik maken van de begeleiding tijdens het programma, zonder extra kosten of limiet.

Is online begeleiding wel succesvol?

Absoluut. Uit onderzoek is gebleken dat online begeleiding zelfs betere resultaten biedt dan consulten in een praktijk. De cliënt legt namelijk sneller en gemakkelijker contact met de diëtist, in plaats van fysiek naar diens praktijk te moeten. Dit heeft onder andere te maken met de flexibiliteit, snelheid, gemak, maar ook de kostprijs.

Waarom worden er geen consultkosten in rekening gebracht?

De consulten vormen een fundamentele pijler onder het Prodimed programma. Wij willen per se niet dat u daar op gaat bezuinigen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kosteloze consulten leiden tot de beste resultaten en het behoud daarvan. En daar gaat het ons uiteindelijk om.

Hoe krijg ik een adviesgesprek op maat?

U kunt via de online agenda een datum en tijdstip kiezen die voor u het beste uitkomen. Uiteraard mag u ook contact opnemen met onze klantenservice.

Maaltijden en Supplementen

Moet ik de producten en supplementen gebruiken tijdens het programma?

Ja. Het is erg belangrijk dat u de voorschreven maaltijden en supplementen neemt. Ze zijn immers speciaal ontwikkeld om de vetverbranding te stimuleren en het lichaam te helpen herstellen. De maaltijden en supplementen zijn onderdeel van het Prodimed programma. Ze worden gericht ingezet in de verschillende fases en langzaam weer afgebouwd.

Ik heb een allergie of intolerantie.

Wij adviseren hiervoor contact op te nemen met één van onze diëtisten. Die kan u hierin adviseren en samen met u bekijken wat mogelijk is.

Kan ik het combineren met andere dieetproducten?

Nee. De speciaal ontwikkelde supplementen zijn afgestemd op de maaltijden van Prodimed. Alles bevat precies de benodigde ingrediënten, vitaminen en mineralen. Met andere maaltijden zou het herstel en verbrandingsproces verstoord worden, wat juist schadelijk kan zijn. De diëtist zal dit ook goed toelichten tijdens een adviesgesprek.

Kan ik online mijn producten bestellen?

Ja. U kunt gemakkelijk online via MyProdimed uw maaltijden en supplementen bestellen.

My Prodimed

Hoe kan ik mij aanmelden voor MyProdimed?

Via de website kunt u zich registreren, maar u mag ook contact op nemen met onze klantenservice.

Is MyProdimed een applicatie?

Ja. MyProdimed is een applicatie die u op de smartphone kunt installeren.

Is MyProdimed gratis?

Ja. U kunt kosteloos en vrijblijvend registreren en gebruikmaken van MyProdimed.

Kan ik bestellen via MyProdimed?

Ja. U kunt de maaltijden en supplementen gemakkelijk online bestellen via MyProdimed.

Wat kun je allemaal nog meer met MyProdimed?

Contact onderhouden met uw diëtist, uw persoonlijke plan inzien, uw vorderingen bekijken, recepten raadplegen, maaltijden bestellen … Op de pagina MyProdimed ziet u wat MyProdimed u allemaal te bieden heeft.

Financieel

Hoeveel kost het Prodimed programma?

Er is geen vaste prijs voor het Prodimed programma. Dit omdat elke deelnemer verschillend is en wij enkel maatwerk leveren. Daarom adviseren wij altijd een kosteloos en vrijblijvend telefonisch adviesgesprek. Na dit adviesgesprek bent u volledig op de hoogte. Ook van de kostprijs.

Hoeveel kost de diëtisten begeleiding?

De online diëtisten begeleiding bieden wij volledig kosteloos en vrijblijvend aan. Uit onderzoek is gebleken dat dit zorgt voor het beste eindresultaat en behoud daarvan. Het is een onderdeel van het Prodimed programma.

Hoeveel kost een adviesgesprek?

Het telefonisch adviesgesprek is volledig kosteloos en vrijblijvend. Op deze manier is het voor iedereen toegankelijk.

Werken jullie met kortingen?

Ja. Wij werken met standaard staffelkortingen in de MyProdimed omgeving.

Wordt het Prodimed programma vergoed door de zorgverzekeraar?

Op dit moment nog niet.

Betaling

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Wij bieden verschillende en veilige betaalmethoden aan zoals iDeal, Creditcard, Afterpay, Paypal, Overboeking.

Werken jullie met abonnementen?

Nee. Wij werken niet met abonnementen.

Retourneren

Kan ik een product retourneren?

Ja, dit is mogelijk wanneer het aan de retourvoorwaarden voldoet en vooraf is aangemeld.

Hoe retourneer ik een product?

Meld uw retour eerst aan via onze klantenservice. Vervolgens nemen wij contact met u op.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Na ontvangst van uw bestelling heeft u 14 dagen bedenktijd. Wilt u uw pakket terugsturen, dan kunt u de retour aanmelden via onze klantenservice. De verpakking dient volledig gesloten en onbeschadigd te zijn. De retourkosten zijn voor eigen rekening.

Bestellen

Waar kan ik Prodimed kopen?

Prodimed is enkel verkrijgbaar via het online platform MyProdimed. De aangesloten diëtisten kunnen u hiervoor toegang verlenen.

Kan ik online bestellen?

Ja. Prodimed is online te bestellen via het online platform MyProdimed.

Levering

Met welke bezorgdienst verzendt Prodimed?

Prodimed werkt met bezorgdienst DPD.

Wat zijn de levertijden?

Bestellingen worden op maandag, dinsdag en donderdag verwerkt en verzonden. In 99% van de gevallen worden deze de volgende werkdag afgeleverd. Helaas hebben wij geen invloed op de weersomstandigheden, storingen en/of drukte bij de pakketvervoerders.

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja. Na het verwerken van uw bestelling, ontvangt u een bericht van de pakketvervoerder. Hierin kunt u de status van het pakket volgen.

Kan ik mijn bestelling bij een pakketshop laten afleveren?

Ja. In het bestelproces kunt u een pakketshop selecteren bij u in de buurt.

Mijn bestelling is niet compleet, wat nu?

Onze excuses, dit is uiteraard niet de bedoeling. U kunt contact opnemen met onze klantenservice, zodat we dit snel en correct met u kunnen oplossen.

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op!

Plan uw afspraak