fbpx

De succesformule van Prodimed

Ongezond overgewicht kan leiden tot een groot aantal lichamelijke en psychische klachten. Een te hoge bloeddruk en diabetes 2 bijvoorbeeld. Depressiviteit en slaapproblemen. Pijnlijke gewrichten en darmklachten. Het lichaam is ziek.

Prodimed pakt het gezondheidsprobleem bij de kern aan. Eerst wordt de oorzaak van de ziekte bestreden. Vervolgens krijgt het lichaam gelegenheid zich te herstellen. En tot slot maakt u zich blijvend een gezond eet- en leefpatroon eigen. Reset. Recover. Control.

Reset: uw lichaam weer in balans

In de eerste fase van uw Prodimed Programma wordt uw lichaam als het ware gereset. Deze fase maakt de Prodimed-methode uniek. Een lichaam met overgewicht is min of meer ziek; het dient eerst te genezen en tot rust te komen, voordat het zich kan gaan aanpassen aan een nieuw eet- en leefpatroon.

Tegengaan ontstekingen

Waarom is deze reset zo belangrijk? Stress en ongezonde voeding veranderen de balans van micro-organismen in de darmen en ondermijnen de bescherming van de darmwand door het immuunsysteem. De darmwand raakt ontstoken en lekt stoffen die via de bloedbaan in de lever terechtkomen. De lever raakt op zijn beurt ontstoken en zo wordt de hele ontstekingsgraad van het lichaam opgejaagd. Gevolg: oxidatie van cholesterol, minder stikstofmonoxide voor de spieren rondom de slagadertjes en een verhoogde bloeddruk. Er zijn nog veel meer onaangename gevolgen. Wil je hier meer over lezen? Bekijk onze blogpagina.

 

Herstel evenwicht

De reset brengt uw lichaam in een goede startpositie om het traject naar uw streefgewicht succesvol en zonder veel moeite te doorlopen. In deze fase eet en drinkt u voornamelijk eiwitrijke en koolhydraatarme producten van Prodimed. Daarnaast gebruikt u een hoogwaardig pre-probioticum supplement om de darmen tot rust te brengen en de ontstekingsgraad van uw lichaam te verlagen.

Recover: Uw lichaam in herstel

Nadat uw lichaam is gereset en de vetverbranding op gang is gebracht, focussen we ons in de recover-fase op het herstel van uw lichaam en organen. Het uitgekiende dieet van Prodimed-voeding zorgt ervoor dat uw lever niet langer een overdaad aan koolhydraten hoeft te verwerken en dat de ontstekingsgraad in uw lichaam (belangrijk om bacteriën en virussen te bestrijden) op een gezond niveau blijft.

Bio-actieve stoffen

De bio-actieve stoffen in de supplementen die uw voeding in deze fase aanvullen, zorgen ervoor dat u zich al gauw merkbaar beter voelt. Ook geestelijk, wat erg belangrijk is om het toewerken naar uw streefgewicht vol te houden.

 

Herstel en stabilisatie

Uw lichaam ontdoet zich verder van schadelijke afvalstoffen (veel drinken is nu erg belangrijk), de stofwisseling in de cellen herstelt zich en uw immuunsysteem wordt versterkt. Ook uw bloedspiegel krijgt nu de gelegenheid zich te stabiliseren.

 

Afbouwen Prodimed-producten

Bestaat uw dieet in de reset-fase uitsluitend uit Prodimed-producten, in de recover-fase bouwt u dat samen met uw diëtist stapsgewijs af. Na elk succesmoment vervangt u een maaltijd uit het Prodimed-assortiment door een maaltijd die u zelf bereidt. Uw diëtist geeft u graag adviezen en recepten om daar een even gezonde als lekkere beloning van te maken!

Control: uw lichaam onder controle

Om het streefgewicht dat u aan het einde van de recover-fase heeft bereikt, vast te houden is stabilisatie en nazorg essentieel. De verslaving aan koolhydraten is een echte verslaving en het terugval-risico vraagt dan ook zorgvuldige aandacht. In de control-fase houdt uw diëtist voortdurend een vinger aan de pols om te zien hoe het met u en uw gewicht gaat.

Een gezond eet- en leefpatroon

U bereidt nu zelf al uw maaltijden (met adviezen, tips en recepten van uw diëtist) en bepaalt volledig zelf wat u eet. Wel gebruikt u tijdens deze fase, die tenminste nog één jaar duurt, een voedingssupplement van Prodimed. De bio-actieve stoffen in dit supplement houden uw stofwisseling actief en beschermen de darmen. Én ze helpen u zonder veel moeite ‘de knop om te zetten’ en u blijvend een gezond eet- en leefpatroon eigen te maken.

Benieuwd of Prodimed u past?

Meer weten? Benieuwd of het Prodimed Programma ook u past? Plan dan een telefonisch adviesgesprek in met een van onze diëtisten. Kosteloos en geheel vrijblijvend!

Plan een afspraak

  • Kennismaking met diëtist.
  • Uitleg programma.
  • Persoonlijk plan op maat.
  • Toegang tot MyProdimed.
  • Vrijblijvend en kosteloos.

Zorgprofessionals

Plan uw afspraak