fbpx

Frequently asked questions

Програмата Prodimed.

Што бара програмата Prodimed?

Програмата Prodimed не е метод на традиционална диета којашто се фокусира на изгледот. Програмата исклучиво се фокусира на спротивставување на здравствениот проблем предизвикан од проблематична гојазност. Prodimed се обраќа на проблемот во сржта, следејќи уникатен медицински заснован пристап. За повеќе информации посете ја Програмата Prodimed.

Дали секој може да се приклучи во програмата Prodimed?

Не. Програмата Prodimed не се препорачува за деца во развој и за време на бременост. За повеќе контраиндикации, ви препорачуваме да закажете консултација со некој од диететичарите. Тој/таа ќе ја разгледа секоја ситуација за да види што е а што не е можно.

Колку трае програмата Prodimed?

Програмата нема поставена временска рамка. Во основа, тоа не е стандардна програма туку секој учесник добива прилагоден план. Должината зависи од работи како тежина, пол, возраст, висина, лекови, здравствена состојба итн. Сепак, се разбира дека е можна и груба проценка. За време на консултацијата по телефон со диететичарот, ќе стане јасно колку приближно ќе трае програмата Prodimed со вас.

Како можам да ја следам и каде можам да ја купам програмата Prodimed?

Програмата Prodimed е достапна само онлајн, преку диететичари поврзани со Prodimed. На веб-локацијата на Prodimed можете да закажете без обврска и бесплатно консултација по телефон со некој од нашите диететичари. Потоа ќе добиете пристап до онлајн платформата MyProdimed, каде, меѓу другите работи, лесно ќе можете да нарачате онлајн производи на Prodimed.

Зошто Prodimed?

Prodimed е специфична по тоа што оди до коренот на проблемот. Таа го лечи телото кое е болно поради гојазноста. Уникатни и специјално развиени суплементи коишто играат важна улога во ова. Тие се резултатот на 20 години и повеќе истражување и развој. За повеќе информации за процесот и ефектите на суплементите, ви препорачуваме да ја погледнете страницата  Програмата Prodimed .

Советување

Зошто само диететичари ја советуваат програмата Prodimed?

Квалитетот и знаењето се неверојатно важни за Prodimed. Диететичар е специјалист по исхрана и однесување, болести и здравје. Секој диететичар во Prodimed го има завршено 4-HBO курсот по храна и исхрана.

Зошто советувањето е онлајн?

Истражувањето покажа дека онлајн советувањето дава многу подобри резултати. Онлајн советувањето ќе се зголеми уште повеќе во иднина и ќе стане новиот формат. Тоа е всушност прикладно, флексибилно, побрзо и поефтино. И функционира! Само погледнете колку брзо нашето општество го прифати работењето онлајн за време на пандемијата со Ковид-19. Тоа не е веќе нешто од минатото.

Што вклучува онлајн советувањето?

Во Prodimed, секој клиент ќе добие еден на еден советување од почеток до крај од страна на официјален, личен диететичар. Затоа, нема центар за телефонски повици или робот. Комуникацијата е по телефон, чет, е-пошта или преку прикладната апликација MyProdimed. Покрај тоа, има неограничено советување за време на програмата без дополнителни трошоци или ограничувања.

Дали онлајн советувањето е успешно?

Апсолутно. Истражувањата покажаа дека онлајн советувањето нуди дури подобри резултати отколку консултациите во ординација. Тоа е затоа што клиентот побрзо и полесно воспоставува контакт со диететичарот, отколку физички да оди во неговата ординација. Тоа вклучува флексибилност, брзина, прикладност, како и трошоци.

Зошто нема давачки за консултација?

Консултациите се основен столб на програмата Prodimed. Ние дефинитивно не сакаме тоа да ви го ускратиме. Освен тоа, истражувањето покажува дека бесплатната консултација води до добри резултати и задржување. А на крај краишта се работи токму за тоа.

Како да закажам персонализирана консултација?

Користејќи го онлајн распоредот можете да изберете датум и време кои најмногу ви одговараат. Или контактирајте ја нашата служба за корисници.

Оброци и додатоци

Дали треба да ги користам производите и додатоците за време на програмата?

Да. Многу е важно да ги земате припишаните оброци и додатоци. Во основа, тие се специјално дизајнирани да го поттикнат согорувањето на мастите и му помагаат на телото да закрепне. Оброците и додатоците се интегрален дел од програмата Prodimed. Тие се таргетирани во разните фази и полека се укинуваат.

Имам алергии или нетолерантности.

Ви препорачуваме да контактирате некој од нашите диететичари поради таа причина. Тие можат да ве посоветуваат за ова и да работат со вас за да видат што е можно.

Дали можам да ги комбинирам со други диететски производи?

Не. Специјално развиените додатоци се скроени да одговараат на оброците на Prodimed. Сè ги содржи точно потребните состојки, витамини и минерали. Со другите оброци, закрепнувањето и процесот на метаболизамот ќе се прекинат, што всушност може да биде штетно. Диететичарот ќе го објасни ова добро за време на советувањето.

Дали можам да ги нарачам моите производи онлајн?

Да. Лесно можете да ги нарачате вашите оброци и додатоци онлајн преку MyProdimed .

My Prodimed

Како да се пријавам за MyProdimed?

На нашата веб-локација можете да се регистрирате или можете да ја контактирате нашата служба за корисници.

Дали MyProdimed е апликација?

Да. MyProdimed е апликација што можете да ја инсталирате на вашиот паметен телефон.

Дали апликацијата MyProdimed е бесплатна?

Да. Можете да се регистрирате и да ја користите MyProdimed бесплатно и без никаква обврска.

Дали можам да нарачам преку MyProdimed?

Да. Лесно можете да ги нарачате оброците и додатоците онлајн преку MyProdimed.

Што друго можете да правите со MyProdimed?

Да останете во контакт со вашиот диететичар, да го видите вашиот личен план, да го видите вашиот напредок, пристапите до рецепти, нарачате оброци … На страницата MyProdimed можете да видите што може да ви понуди MyProdimed .

Цена

Колку чини програмата Prodimed?

Нема утврдена цена за програмата Prodimed. Тоа е затоа што секој учесник е понаков а ние само нудиме прилагодени услуги. Поради таа причина секогаш препорачуваме бесплатна консултација по телефон без обврски. По таа консултација ќе ве информираме целосно. Дури и цената.

Која е цената за консултацијата од диететичарот?

Ние нудиме онлајн советување од диететичар, целосно бесплатно и без обврски. Истражувањата покажаа дека тоа обезбедува најдобри крајни резултати и задржување. Тоа е дел од програмата Prodimed.

Колку чини консултацијата?

Консултацијата по телефон е целосно бесплатна и без обврски. На тој начин таа е пристапна за секој.

Дали нудите попусти?

Да. Ние работиме со стандардни волуменски попусти во просторот на MyProdimed.

Дали програмата Prodimed се рефундира од страна на компанијата за здравствено осигурување?

Не во овој момент.

Плаќање

Кои се опциите за плаќање?

Нудиме различни безбедни начини на плаќање како што се iDeal, кредитна картичка, Afterpay, Paypal, банкарски трансфер.

Дали работите со претплати?

Не. Не работиме со претплати.

Враќања

Дали можам да вратам производ?

Да, тоа е можно ако ги исполнува барањата за враќање и е претходно пријавено.

Како да вратам производ?

Пријавете го враќањето прво преку нашата служба за корисници. Следно, ние ќе ве контактираме.

Која е вашата политика на враќање?

По добивање на вашата нарачка, имате 14 дена да го вратите производот. Ако сакате да го вратите пакетот, соопштете го враќањето преку нашата служба за корисници. Пакетот мора да биде целосно затворен и неоштетен. Трошоците за повратна достава се на ваш товар.

Нарачка

Каде можам да купам Prodimed?

Prodimed е достапен само преку онлајн платформата MyProdimed. Поврзаните диететичари може да ви дадат пристап.

Дали можам да нарачам онлајн?

Да. Prodimed може да се нарача онлајн преку онлајн платформата MyProdimed.

Достава

Која услуга за достава ја нуди Prodimed?

Prodimed работи со DPD услугата за достава.

Кое е времето на испорака?

Нарачките се обработуваат и се испраќаат во понеделник, вторник и четврток. Во 99% од случаите тие се испорачуваат следниот работен ден. За жал, немаме никакво влијание врз временските услови, прекините и/или гужвите кај превозниците на пакети.

Дали можам да ја следам мојата нарачка?

Да. По обработката на вашата нарачка, ќе добиете порака од разнесувачот. Тука можете да го следите статусот на пакетот.

Дали може мојата нарачка да се достави до продавница за пакети?

Да. За време на процесот на нарачка, можете да изберете продавница за пакети во ваша близина.

Мојата нарачка не е целосна, што сега?

Ве молиме прифатете го нашето извинување, тоа очигледно не е наша намера. Контактирајте ја нашата служба за корисници за да можеме да го решиме тоа брзо и точно.

Закажете го состанокот.