fbpx

Формулата за успех на Prodimed

Нездравата гојазност може да доведе до физички и психолошки болести. Висок крвен притисок и дијабетес 2, на пример. Депресија и проблеми со спиењето. Болни зглобови и проблеми со цревата. Телото е болно.

Prodimed се зафаќа со здравствениот проблем во неговата срж. Прво, се адресира причината на болеста. Потоа на телото му се дава можност да закрепне. И на крај, трајно ќе владеете со здрава диета и животен стил. Ресетирање. Закрепнување. Контрола.

Ресетирање: враќајќи го вашето тело во рамнотежа

Во првата фаза на вашата Prodimed програма, вашето тело се ресетира за да зборува. Ова фаза го прави методот на Prodimed уникатен. Тело со прекумерна тежина е повеќе или помалку болно; тоа треба да се лечи и смири пред да може да почне да се адаптира на нова диета и животен стил.

Борба против воспаление

Зошто ова ресетирање е толку важно? Стресот и нездравата диета ја менуваат рамнотежата на микроорганизмите во цревата и ја поткопуваат заштитата на имуниот систем на цревниот ѕид. Цревниот ѕид се воспалува и истекуваат супстанции коишто влегуваат во црниот дроб преку крвотокот. За возврат, црниот дроб се воспалува и така се вознемирува целата воспалителна состојба на телото. Резултат: оксидација на холестерол, помалку азотен оксид за мускулите околу артериите и зголемен крвен притисок.

 

Обновување на рамнотежата

Ресетирањето го става вашето тело во добра почетна позиција за успешно и лесно завршување на патеката до вашата целна тежина. Во оваа фаза, јадете и пиете претежно високопротеински и ниско-јагленохидратни производи на Prodimed. Покрај тоа, користете висококвалитетен пребиотски додаток за да ја смирите утробата и да го намалите нивото на воспаление на вашето тело.

Закрепнување: Вашето тело во закрепнување

Во фазата на закрепнување, по ресетирање на вашето тело и започнато согорување на мастите, ние се фокусираме на закрепнување на вашето тело и органи. Внимателно изработената диета на храната на Prodimed го чува вашиот црн дроб од обработка на вишокот јаглехидрати и ги одржува нивоата на воспаление на вашето тело (важно за борбата против бактериите и вирусите) на здрави нивоа.

Биоактивни елементи

Биоактивните елементи во додатоците коишто ја потпомагаат вашата диета за време на оваа фаза наскоро ќе направат да се почувствувате многу подобро. Исто така и ментално, кое е многу важно да се одржи работењето кон вашата целна тежина.

 

Закрепнување и стабилизација

Вашето тело продолжува самото да се ослободува од штетните отпадни материи (пиењето многу течности е многу важно во овој момент), метаболизамот во клетките закрепнува а вашиот имун систем се зајакнува. Нивоата на крвта ќе имаат исто така можност да се стабилизираат.

 

Укинување на Prodimed производи

Ако во фазата на ресетирање вашата диета се состои исклучиво од Prodimed производи, во фазата на закрепнување ги намалувате чекор по чекор заедно со вашиот диететичар. По секоја успешна пресвртница, заменете оброк од асортиманот на Prodimed со оброк што самите ќе го подготвите. Вашиот диететичар со задоволство ќе ви даде совет и рецепти за да ја направите оваа награда еднакво здрава и вкусна!

Контрола: вашето тело под контрола

За да ја одржите целната тежина што ја постигнавте на крајот од фазата на закрепнување, стабилизацијата и последователната грижа се од суштинско значење. Зависноста од јаглехидрати е вистинска зависност па затоа ризикот од враќање на навиките бара внимателна претпазливост. Во контролната фаза, вашиот диететичар постојано води контрола за вас и вашата тежина.

Здрава диета и животен стил

Сега ги припремате сите ваши оброци (со поуки, совети и рецепти од вашиот диететичар) и целосно контролирате што јадете. Сепак, не користите хранлив додаток од Prodimed за време на оваа фаза која трае најмалку уште една година. Биоактивните елементи во овој додаток го одржуваат активен вашиот метаболизам и ги штитат цревата. И тие ви помагаат да го „свртите прекинувачот“ без многу напор и трајно да прифатите здрава диета и животен стил.

Се прашувате дали Prodimed е вистинското за вас?

Сакате да знаете повеќе? Се прашувате дали програмата Prodimed одговара и за вас? Ако одговара, закажете консултација по телефон со еден од нашите диететичари. Бесплатно и без обврски!

Закажете состанок

  • Запознајте го вашиот диететичар.
  • Објаснување на програмата.
  • Персонализиран прилагоден план.
  • Пристап до MyProdimed.
  • Бесплатно и без обврски.
Закажете го состанокот.