fbpx

Медицинско научната основа на Prodimed

Во 2002 година, група на водечки диететичари, нутриционисти и научници ги здружија силите да се борат против растечкиот проблем на прекумерна тежина и гојазност кај возрасните.

Од таа иницијатива произлезе Prodimed, која разви метода која брзо го привлече интересот на (интернационалниот) медицинско научен свет. Метода која успешно се справува со здравствените проблеми од гојазноста!

Зошто Prodimed?

Искуство

Програмата Prodimed се докажа во пракса преку 20 години. Безброј луѓе со нездрава гојазност успешно ја направија транзицијата кон здрава диета и животен стил. Тие се чувствуваат поздраво, поенергично и во подобра форма.

Наука

Интензивната соработка со нутриционисти, лекари, научници и истражувачи е основата на Prodimed уште од самиот почеток. Тоа ја прави нашата компанија важен, докажан лидер во здравствената грижа.

Специјалисти

Диететичари, (општи) лекари, медицински специјалисти и нутриционисти. Научни истражувачи и публицисти. Тие сите се придружуваат во мрежата на Prodimed од една единствена амбиција: здрава тежина за секој.

Скроен пристап

Во соработка со здравствени работници, ние развивме уникатна програма да ги донесеме луѓето со проблематичен BMI резултат на постојана здрава тежина. Приспособувајќи го нивното тело, животен стил и здравствени цели.

Нашата мисија: Здрава тежина за секој

Prodimed не е програма за традиционална диета која се фокусира на изгледот. Естетските придобивки се очигледно вклучени и исто така ја промовираат добросостојбата и самодовербата на луѓето. Сепак, ние се фокусираме нагласено на справување со здравствените проблеми коишто произлегуваат од проблематичната гојазност.

Сепак, ние се фокусираме нагласено на справување со здравствените проблеми коишто произлегуваат од проблематичната гојазност. Тоа е нашата мисија: здрава тежина за секој!

Дизајнирано од и со професионалци

Prodimed е повеќе од програма за управување со здрава тежина. Тоа е движење за подигнување на свеста за важноста на здрава тежина, така допринесувајќи до јавното здравје. Движење започнато од и со здравствени работници.

Пред повеќе од 20 години, диететичарите, нутриционистите и научниците ги здружија силите за ефикасно справување со растечкиот проблем на прекумерна тежина и гојазност. Таа иницијатива од тогаш порасна во интернационална мрежа на независни професионалци кои стојат зад програмата Prodimed. Ќе ни се придружите ли?

Дали сте професионалец?

Се прашувате дали Prodimed е вистинското за вас?

Сакате да знаете повеќе? Се прашувате дали програмата Prodimed одговара и за вас? Ако одговара, закажете консултација по телефон со еден од нашите диететичари. Бесплатно и без обврски!

Закажете состанок

  • Запознајте го вашиот диететичар.
  • Објаснување на програмата.
  • Персонализиран прилагоден план.
  • Пристап до MyProdimed.
  • Бесплатно и без обврски.
Закажете го состанокот.