fbpx

Политика за приватност

Член 1 – Информации за компанијата

Prodimed BV, сместена во 5554 GM VALKENSWAARD на улицата Dragonder 14.

Член 2 – Лични информации

Prodimed BV ги обработува личните податоци од вас затоа што ги користите нашите услуги и/или затоа што ни ги доставувате тие податоци. Подолу имате преглед на личните податоци што ги обработуваме:

 • Име и презиме;
 • Пол;
 • Адреса;
 • Телефонски број;
 • Адреса на е-пошта.

Член 3 – Цели за обработка/ законска основа

Личните податоци споменати погоре се обработуваат за следните цели:

 • Обработка и достава на нарачки;
 • Испраќање билтен;
 • Извршување на договор за купување.

Prodimed BV обработува само лични податоци потребни за извршувањето на договорот.

Член 4 – Период на чување

Prodimed BV нема да ги чува собраните лични податоци подолго отколку што е строго неопходно, или законски барано, за остварување на целите за кои биле собрани податоците. За таа цел, ние ги користиме следните периоди на чување за секоја цел:

 • Законска основа: две години;
 • Испраќање билтени и/или понуди: две години;
 • Телефонски контакт: две години;
 • Известување за промени во услугите: две години.

За личните податоци за кои важат законските периоди на чување, Prodimed BV ги почитува законските периоди за чување.

Член 5 – Споделување со трети страни

Prodimed BV ги испорачува вашите податоци до трети страни и ќе ги испорача само ако тоа е потребно за извршување на нашиот договор или за усогласување со законска обврска. Ако ги испорачаме вашите податоци на трети страни за друга причина, треба да побараме прво ваша дозвола. Влегуваме во договор за обработка со организации што ги обрзботуваат вашите податоци за да го обезбедиме истото ниво на безбедност и доверливост на вашите податоци. Prodimed BV останува крајно одговорен за овие обработки.

Во секој случај, до третите страни се испорачуваат следните лични податоци: Име, адреса, место на живеење, адреса на е-пошта се пренесуваат на курирски услуги како DPD и/или POST-NL бидејќи тие се потребни за достава на нарачката.

Член 6 – Безбедност

Prodimed BV презема соодветни мерки за да спречи злоупотреба, загуба, неовластен пристап или други несакани дејства со личните податоци. Тие мерки се во согласност со актуелните стандарди за безбедност.

Член 7 – Права на засегнатите страни

Имате право да ги видите, поправите, дополните, избришете и/или дадете приговор за вашите лични податоци. Закажете состанок за ова со Prodimed BV. Поднесувањето жалба е можно со регулаторот, Органот за заштита на личните податоци. Исто така секогаш ја имате опцијата да ја повлечете вашата согласност за обработка на личните податоци. Исто така и за ова треба да закажете состанок со Prodimed BV. Важно е да можете да се идентификувате самите и да докажете дека податоците кон коишто сакате да пристапите, да ги поправите или избришете всушност ви припаѓаат вам. Не е дозволено да се гледаат податоци на други луѓе.

Член 8 – Колачиња

Prodimed BV користи функционални И/ИЛИ технички колачиња. Колаче е мала текстуална датотека што се складира на вашиот компјутер, таблет или паметен телефон кога првпат ќе ја посетите оваа веб-локација. Колачињата што ги користиме се потребни за да ја подобриме веб-локацијата. Ние нудиме колачиња за да ве препознаеме со нова посета на нашата веб-локација. Можете да се откажете од колачињата со поставување на вашиот интернет прелистувач да престане да зачувува колачиња. Покрај тоа, можете исто така да ги избришете сите информации претходно зачувани преку поставките на прелистувачот.

Article 9 – Билтени и специјални понуди

Можете да се пријавите за разни билтени. Ова ќе ве одржува во тек со нашите понуди, промоции и нашите новости. Ние имаме општи и персонализирани билтени. Ние составуваме персонализирани билтени врз основа на вашите информации, како што се претходните нарачки. Ова ќе го направи билтенот попривлечен за вас. Ако повеќе не сакате да добивате билтени од нас, можете да се откажете од билтенот или со испраќање е-пошта на info@prodimed.eu.

Член 10 – Измени

Prodimed BV може да ја измени оваа изјава за приватност од време на време. Измените ќе се објават на нашата веб-локација. Затоа се препорачува редовно да ја консултирате оваа изјава за приватност за да бидете свесни за овие промени.

Закажете го состанокот.